0
Your Cart

DATE NIGHT

Äntligen dags för date night. Kvällen då ni kan fokusera på bara varandra, se nu till att skämma bort varandra med fantastisk god mat och lyxiga viner.. Det är ni värda!

Att hälla i glaset

Att äta till

Krustad med kantarellstuvning. Ta fram de där kantarellerna som ni plockade tillsammans häromdagen, finhacka schalottenlök, stek svampen i torr panna tills vätskan är borta, släng i smör och löken och vänta tills det smattrar i pannan… i med en skvätt vitt vin, grädde, salt och peppar. Reducera så det blir riktigt krämigt. på slutet pressar ni i lite citron och fyller era krustader med svampen… släng över lite finhackad gräslök på slutet och njut tillsammans med ett glas magisk Chardonnay, perfekt smörig, grym syra och en fantastisk längd. Ojoj vilken smakupplevelse, och ni har bara börjat!

Att hälla i glaset

Att äta till

Råbiff. Denna dyrgrip förtjänar något elegant. Här krävs det att ni har gjort lite förberedelser, men helt ärligt på er date night så vill vi att ni ska njuta av smaker från vin och god mat. Inte stå och laga mat hela kvällen, förbered så mycket ni kan så kan ni lägga mer tid på varandra istället. Här behövs en bit kött, gärna oxfile eller något fint vilt om ni har tillgång till det. Lägg köttet i frysen 1-2 timmar så kan ni skära köttet i fina bitar sen, tänk typ 5×5 millimeter (jaja nu blir det lite nördigt och mycket vi vet, men det kommer bli så gott). Lägg upp på en fin tallrik och klicka på en god majonnäs med lite soya och citron i. Täck sedan allt med friterad schalottenlök och riv över färsk tryffel och gravad äggula. Nu.. nu måste ni sätta er ned, tänd några ljus häll upp denna otroliga Pinot i stora kupor. Ta en tugga och känn alla fantastiska smaker, sippa på vinet och låt er golvas av denna otroliga smakkombination. 

Att hälla i glaset

Att äta till

Entrecote, ugnsrostade grönsaker och bearnaisesås. Nu kör vi huvudrätten, nu gäller det att ni hjälps åt. Slå ihop en bea efter konstens alla regler, det är inte så svårt som alla säger.. rensa lite olika lökar, sparris, paprika i med det i en panna och på med olivolja, salt och peppar.. låt det gå i ugnen tills löken är sådär söt och härlig och paprikan har fått sig lite färg. Stek köttet i en gjutjärnspanna och låt det få rejält med färg, pannan ska vara sjukt varm innan köttet går i.. När köttet har fått färg så slänger ni i massa smör, färsk timjan och vitlök.. ös köttet med smöret och njut av dofterna som sprider sig i köket. Lägg nu upp allt fint på en varm tallrik och sätt er till bords, häll upp varsitt glas med Napa Cab som ni hällt på karaff en timme innan. Fettet från köttet och bean kommer mjuka upp vinet och den otroliga frukten i vinet kommer komma fram, ett perfekt avslut på er date night, för det blir ingen efterrätt, ikväll får ni vara varandras efterrätt.