0
Your Cart

Om wine for friends

Vi är ”Wine for friends” – ett ganska straight forward namn och som förkroppsligar hela vår idé. Så vad menar vi och vilka är de där vännerna egentligen?

Låt oss börja med ”vännerna” – från början fem men sedan ett par månader sex vänner med vin i sikte. Något som är lite extra kul, tycker vi, är att embryot till Wff kläcktes över några pavor vin och en bättre middag på Granen här i Åre. Ngt i stil med ”fasiken vi gillar ju alla vin – ska vi inte börja importera och sälja?” sjukt kul tyckte vi och vipps så var vi igång.

Att vi gillar vin förstår ni ju men för oss handlar det också om oss, ego – nej inte riktigt, snarare byggstenen. Vi älskar varandra och att kunna göra mer än att åka skidor, surfa, spela golf, svinga en bägare eller för den delen vara släkt, gudfar åt höger och vänster, tycker vi sätter lite extra krydda och ngt som reflekteras i relationen också till er som vi samarbetar med.

Kort och gott – de vi arbetar med är och vill vi se som våra vänner. Det är ganska enkelt – se till att ha sjukt kul ihop, respektera varandra, var passionerade – ”och du” har du läst såhär långt så finns ingen återvändo…

Något ni också kommer lära er är att vi pratar mindre om hur vinerna är ”producerade” utan snarare hur de bör njutas – med vem, när och vart men också känslan som hör till att dela ett bra vin med en eller flera vänner, där kom vännerna in i bilden igen😊

Okej och nu till de andra vännerna

De producenter ni kort kan läsa om på kommande sidor är precis som vi vinälskande vänner, familjer, trolovade – ja personer helt i vår stil – kärlek, passion, gemenskap och såklart gör de sjujäkla bra viner😊 

Abruzzo – varför kanske ni tänker? Just därför och både Mazzarosa Wines och Tenuta Terraviva lärde vi känna på Wff´s första vinresa som bolag ihop och det sa ”klick”. 

Puglia – okej, det är ju knappast Toscana eller Piemonte – nej men så jäkla gött att Italiens bästa Rosato görs av en Australiensare nere i klacken. 

Kalifornien – make more sense, eller? Jo för oss – vi har alltid gillat jänkare och när vi nu får arbeta med ett gäng vänner samt ett förälskat par så är det ”match made in heaven”

Så vill ni skratta mycket, få tillgång till riktigt bra viner och få vänner för livet (hoppas vi) så är vi på Wine for friends redo!!

/Anders, Tony, Daniel, Max och Tomas