0
Your Cart

Producenter

I dag består Wine for friends partner av följande producenter: Tenuta Terraviva, Mazzarosa, Falcone, Inner circle och Senses.

Tenuta Terraviva

När vi först lärde känna pappa Pietro och hans barn Federica och Martino så kände vi att det fanns där – en vilja att samarbeta på samma villkor och verkligen få bidra till varandras utveckling. 

Terravia har arbetat organiskt sedan 1998 och från 2020 så arbetar de också biodynamiskt. Deras viner har en härlig fräschör och många av dem har en känsla av att vara smått kolsyrade. Att de också kan vara lite funky på näsan när de öppnas är ett annat exempel och drivet av deras biodynamiska tänk.

Man arbetar främst med betong och ståltankar och de klassiska druvorna Pecorino, Trebbiano och Montepulciano.

Mazzarosa

Hos Mazzarosa har man odlat druvor och producerat vin i 150 år och att nu få dela passionen tillsammans med familjens yngsta son Giuseppe och hans vapendragare Lorenzo är en fröjd. De gör alltid sitt yttersta för att hjälpa till och det känns som vi här har börjat odla en vänskap för framtiden.

De arbetar ekologiskt och med de traditionella druvorna för Abruzzo –  Trebbiano, Pecorino och Montepulciano men de har också viss odling av Cab. 

Deras uttryck är väldigt klassiskt och har allt man kan önska från viner från Abruzzo.

Falcone

En australiensare i Puglia – kan de inte fixa detta själva? Jo kanske men har du en otroligt passionerad och driven person som Angus så har du ett vinnande koncept. Angus mål är att skapa den bästa rosaton ever och frågar du oss så är den sjujäkla bra och ni som har en veranda eller uteservering så säger vi bara – BOKA allokering nu!! Vi tycker i och för sig att man kan dricka rosato året om – vad tycker ni?

Druvorna, negromaro och primetivo odlas enligt gammal romersk stil, ”vite ad albrello”, och skyddas mot den gassande solen av att vinstockarna är i ”buskform”.

Inner circle

Rachel och Andrew är vårt kärleksfulla par som lämnade storstadslivet i New York för att följa drömmen av att arbeta med vin i Kalifornien – ett klassiskt samarbete för Wine for friends. 

Inner circle arbetar med klassiska druvor som Cabernet sauvignon och Chardonnay. Det är kvalitet rakt igenom där druvorna kommer från allokeringar från vingårdslägen. 

De har inte bara kvalitativa viner utan de har också sjukt snygga flaskor som alltid gör sig bra på bordet.

Sa vi det förresten – de håller till i Napa- och Andersson Valley.

Senses

Senses är drömmen besannad för de tre barndomsvännerna och tillika Sonoma ”born and raised” – Max, Chris och Myles. De har sedan starten 2011 samarbetat med vinmakaren Thomas Rivers Brown och flertalet av deras viner kan idag upplevas på flertalet stjärnkrogar i Nord Amerika. 

För oss är det ganska otroligt att de valt att samarbeta med oss men då deras filosofi är lik vår och att vi drivs av passion för vin och att vi, precis som dem, är gamla vänner gjorde att vi fann varandra från första gången vi pratades vid. 

Vinerna de producerar kommer till liv från druvor som odlas på olika vingårslägen i West sonoma coast och Russian river valley – Sonoma County precis utanför staden Occidental där de tre vännerna växte upp.

Druvorna då? Chardonnay såklart, och en annan favorit – Pinot Noir