0
Your Cart

WINE WITH FRIENDS

Vad sjutton skall vi bjuda på? Hur många blir vi? Och hur gör vi för att tajma allt? Att hosta en middag eller någon annan tillställning kan ju ge en lite lätt ångest.. det borde ju vara tvärtom ju!

Att hälla i glaset

Att äta till

Buffé. Grillad röd paprika som grillas tills den kolnar. Man får själv pilla port ”skalet”. Rödlök – kör ni kolgrill, lägg ett gäng direkt på kolen och låt dem bli ordentligt brända. När man tagit bort de yttersta lagren så öppnar en otrolig sötma upp sig. Vem gillar inte majs? Hittar du den färska varianten, grilla med skalet på så får ni en härligt grillad smak utan att bränna de gyllene kornen. Lite sallad hör till – här kör vi färdig ”säsong mix” på påse, fyll på med roman tomater (kvalitet), tunt skivad rödlök, mango – färsk om ni hittar mogen annars funkar det med den frysta varianten också (glöm inte att ta fram den i tid bara) avsluta med citronzest. Sen ringlar ni över bra olivolja, creme de balsamico, någon nypa flingsalt och ett par varv på pepparkvarnen – blanda och voilá!

Som protein föreslår vi grillad kyckling, preppa innan med lite smör och örter under skinnet – ta hjälp av ugnen så låter ni grönsakerna få breda ut sig på grillen. Vill man ha något annat än kött kör på med helgrillad fisk – så länge den är vit så funkar det bra, se till att skinnet blir krispigt så kan det utan problem ätas och samtidigt ge lite extra höjd till grönsakerna.

Sås – bryn smör, låt det svalna sen blandar ni ner i Hellmans majo. Brynt smörmajo kan ni äta till vad som helst!!!

Att hälla i glaset

Att äta till

Klassisk lökpaj. Vill man verkligen göra det lite lätt för sig så kör på med pajer. Pajer är ju inte bara sjukt gott det går att förbereda dagen innan så man har all tid på sig att fixa kläder, “make´n”, frillan och allt annat. Som en vän till vännerna sa här om sistens, “ugnen är er bästa vän” – Tack Magnus Albrektsson

Grunden är så enkel, vetemjöl, smör och vatten. Mängden smör mot mjölet avgör krispigheten och vill ni göra det matigare byter ni ut en del vetemjöl mot graham. 

1dl mjölk till 1ägg – där har ni till “stanningen”

Klassisk lökpaj: bryn gul lök, tillsammans med smulad grönsaksbuljong, tills den är gyllene och mjuk och härlig. Tryck ut pajdegen i formen, förgrädda om ni vill, eller inte, fyll på med löken, toppa rikligt med ost (vi rekommenderar en bra herrgård, men har ni hög budget så varför inte blanda i gruyere) sen häller ni på mjölk och ägg blandningen så att osten täcks sen skjuts in i ugnen. Typ 175 grader till den får färg.

Att hälla i glaset

Att äta till

Helgrillad entrecote. Vi kan ju inte presentera mat och viner för stökiga träffar i god vänners lag utan att föreslå något helgrillat. Köp på er en riktigt fet bit “cotte” på ben, salta på ordentligt sen slänger ni på den på grillen, Vi gillar den lite mer åt det röda hållet så vi kör på den till 54 grader. Låt den vila 10 min innan ni serverar. Till det så föreslår vi att ugnen återigen hjälper till – släng in sötpotatis i ugnen, som pommes eller skivad – det ni gillar bäst. Ringla på olja och på med bra flingsalt och gojsa runt först bara, inte över 175 grader. Som krisp kan ni antingen fritera eller köra in grön- eller svartkål i ugnen. Ha koll bara, de bränns snabbare än man tror. 

Rödvinssås till det tack! Varför inte säkra upp med brynt smörmajo också?

Ska ni servera något sött till era vänner så föreslår vi rakt igenom “Salted caramel” glass från Häagen Daz. Vill ni lyxa till den så kan ni mortla sönder digestivekex, blanda sedan i brynt smör. Låt era gäster själva bestämma mängden på toppen. Sjukt gott – och nyttigt också…för själen alltså.